Hallingdalsløypa Sør

Om

Hallingdalsløypa Sør 816-1347 moh. Tot. 138 km ca. 5 dager

En uke på ski gjennom Hallingdalsfjella eller dagsturer - alt er mulig! Hallingdalsløypa, tidligere kjent som Eventyrløypa passerer alle de kjente turskiområdene i Hallingdal. Ønsker du turer over flere dager er det tre ulike løyper å velge blandt, og ulike overnattingsmuligheter.

Hallingdalsløypa Sør, tidligere kjent som Eventyrløypa Sør, er en gjennomgående skiløype i høyfjellsterreng på langs av Hallingdal, via Eggedalsfjellet og ned til Norefjell i Krødsherad.  Løypa byr på utfordrende og spennende etapper mellom velkjente turist-steder. Underveis belønnes du med en fantastisk panorama- utsikt.

Utgangspunkt
Traseen starter på Ustaoset og går via Grønebakken til Kikut. Derfra på sørsiden av dalen til Sangefjell, Veståsen og Nes. Deretter passeres Haglebu og Tempelseter i Eggedal før løypa ender på Norefjell. Ønsker du en kortere tur er alternativt punkt Kikut på Geilo, Sangefjell eller Veståsen i Ål, Ranten (Myking) eller Nystølkroken i Nes. 

Merking
Hallingdalsløypa Sør er merket med gjenkjennings-skilt. Dette er skilt med Hallingdalsløypa Sør mot Ustaoset eller Hallingdalsløypa Sør mot Norefjell. Som avstandsskilt brukes de lokale løypeskiltene. Det finnes ikke et oppdatert kart for Hallingdalsløypa Sør og Nord, det er derfor anbefalt å skaffe seg de kartene som trengs for å gå hele løypa.

Løypeforhold og preparering
De fleste strekningene av Hallingdalsløypa blir preparert og skal være oppkjørt i helger, ferieuker og høytider fra og med fredag i uke 7 til midten av april. Preparering i hovedsak med løypemaskin, men noen steder med snøscooter.

Snømengde, vær og vind vil alltid være bestemmende for prepareringen. Ettersom løypene hovedsakelig er på høyfjellet hvor vinden fører til at det raskt blåser igjen under dårlige forhold, er det umulig å holde løypene oppkjørt som planlagt til enhver tid.

Løypebeskrivelse
Merket løype går fra Ustaoset via Grønebakken og Hakkesetstølen til Kikut. Fra Kikut fortsetter den mot Bruslettstølen og Sangefjell. Løypa går videre fra Sangefjell over Rødungshovda, Buhovdnatten, Steinstølen og opp til Dyna som ligger på grensen mellom Ål og Nes.

Fra Dyna går løypa videre til Ranten (Myking). Løypa fortsetter mot Synstevatn (krysser veien til Tunhovd, Fv. 214) og derifra følger løypa over Liaset og videre mot Hallingnatten. Fra Hallingnatten fortsetter du videre langs Reinsjøen og ned til Flatvollen. Nedkjøringen til Flatvollen kan by på litt utfordring.
Løypa går så mot Tempelseter og slutter på Norefjell.

Som alternativ rute på strekningen mellom Haglebu og Norefjell kan du følge løypa over Gråfjell og Høgevarde. Løypene er godt skiltet mellom Haglebu og Norefjell.

Avstander
Ustaoset – Kikut over Grønebakken - 17 km
Kikut – Sangenuten  - 14 km
Sangenuten – Dyna – 23 km
Dyna  – Myking – 10 km
Myking – Flatvollen - 38,5 km
Flatvollen – Haglebu - 2,5 km
Haglebu – Tempelseter - 22 km
Tempelseter – Norefjell - 11 km
Totalt - 138 km

Overnattingstips og meir informasjon
Ustaoset: Ustaoset Resort.
Geilo: Hakkesetstølen, www.geilo.no
Ål: Topcamp Hallingdal, Thon Hotel Hallingdal,  www.visital.no
Nesbyen/ Myking: Ranten Hotel, Fagerhøy Fjellstue, Langedrag.  www.nesbyen.no
Haglebu: Haglebu Feriesenter, Haglebu Fjellstue.  www.visitsigdal.no
Norefjell: www.norefjell.no

Kart
Se løypene på www.ut.no og www.skisporet.no

For mer informasjon kontakt turistkontoret.

 

Kart

Hallingdalsløypa Sør

TypeSport

Ål, 3570, Ål
Close window

Call direct on:

+47 32 08 10 60