Bading ved Lya

Om

På varme sommerdager kan det være behagelig å svale seg i elva eller i et stille vann på fjellet. Det finnes flere tilrettelagte badeplasser i Ål, men også mulighet for å finne sin egen perle og favorittplass.

STRANDAFJORDEN:
2,5 km vest for Ål sentrum i retning Geilo, og like inntil Topcamp Hallingdal. Avkjøring skiltet fra RV7 ved Vangebrua. Her er sandstrand med stupebrett og gressplen med gode plasser for piknik og avslapning.

ELVA LYA PÅ VOTNDALSÅSEN:
Adkomst via Liatoppen eller Votndalen. Her bader du i 1000 meters høyde med fantastisk utsikt og mulighet for piknik på myke gressvoller langs bredden. Langgrunt og med fin sandbunn. Betalingsbom.

BEGSJØ:
Ved Bergsjøstølen er det mulig å booke badstu og samtidig ta et forfriskende bad i Bergsjøen. Kombinere med middag på Bergsjøstølen? Book via https://bergsjostolen.no/

ELVELANGS:

Langs tursigen Elvelangs ved Ål sentrum er det tilrettelagt for bading to plasser: rett ved bruen over mot Ål stasjon. Her er det stige ned i vannet og en bør være en god svømmer for å bade her. Lengre østover Elvelangs er det flott sandstrand med brygge, hoppebrygge, badstue og dagsturhytte. En kjempeflott badeplass for hele familien!.

 

Ved bading i Hallingdalselva utenom de tilrettelagte badeplassene må en være klar over at elva er regulert for vannkraft og at det uten forvarsel kan bli økt vannføring i elva.

Fasiliteter

Natur og terreng

  • badeplass
  • elv
  • vann/tjern

Kart

Badeplasser

TypeBad

3570, Ål