Bading ved Lya

Om

På varme sommerdager kan det være behagelig å svale seg i elva eller i et stille vann på fjellet. Det finnes flere tilrettelagte badeplasser i Ål, men også mulighet for å finne sin egen perle og favorittplass.

STRANDAFJORDEN:
2,5 km vest for Ål sentrum i retning Geilo, og like inntil Hallingdal Feriepark. Avkjøring skiltet fra RV7 ved Vangebrua. Her er sandstrand med stupebrett og gressplen med gode plasser for piknik og avslapning.

ELVA LYA PÅ VOTNDALSÅSEN:
Adkomst via Liatoppen eller Votndalen. Her bader du i 1000 meters høyde med fantastisk utsikt og mulighet for piknik på myke gressvoller langs bredden. Langgrunt og med fin sandbunn. Betalingsbom.

STASJONSBRUA PÅ TORPO:
Flott badeplass med mulighet for lek og moro. Cirka 11 km øst for Ål Sentrum. Ta av fra Rv7 ved skiltinga mot Torpo Stavkyrkje, deretter følg skilting mot Slaato Sag og Høvleri og Hallingtorv. 
​​​

BEGSJØ:
Ved Bergsjøstølen er det mulig å booke badstu og samtidig ta et forfriskende bad i Bergsjøen. Kombinere med middag på Bergsjøstølen? Book via https://bergsjostolen.no/


Ved bading i Hallingdalselva utenom de tilrettelagte badeplassene må en være klar over at elva er regulert for vannkraft og at det uten forvarsel kan bli økt vannføring i elva.

Fasiliteter

Natur og terreng

  • badeplass
  • elv
  • vann/tjern

Kart

Badeplasser

TypeBad

3570, Ål