Om budeiekurset
På budeiekurset tar vi deg med tilbake til det grunnleggende for matproduksjon og du lærer å melke, koke, bake, kjerne og ikke minst, smake! Vi skal lage både rømme, smør, ost, rømmegrøt og flere andre lokale retter fra Skarvheimen. Deltakerne vil også få ta del i fjøsstellet.
Du bor komfortabelt på Iungsdalshytta i Skarvheimen og det vil bli mulighet for å gå på fjellturer til nuter, skarv og flotte daler når det blir pauser i stølsarbeidet.
Kursholdere er Ingrid Marit Bermingrud Terum og Marte Sandø Lund.
Hvor: Iungsdalshytta. Hytta ligger idyllisk til ved Iungsdalsvatnet nord i Hallingskarvet, der Iungsdalen og Fødalen møtes.
Oppmøte: Torsdag 07.08 kl. 13.00 på hytta. Fotturen fra Toviki (P) til Iungsdalshytta er en fin tur på 4 km. Mulighet for båttransport ved forhåndsbestilling. På hyttas nettside kan du lese mer om hvordan du kommer deg til Iungsdalshytta.
Mer informasjon: Utstyrsliste og program sendes deltakerne en uke før kursstart.
Pris
- Medlemspris: kr 4.500
- Ikke-medlemspris: kr 5.270,- . Bli medlem i DNT
Turpakken inkluderer: Kursledelse og to overnattinger med DNT pensjon på Iungsdalshytta (frokost, niste/termos og tre-retters middag) og lunsj første dag.
Kart og ruteinformasjon
Et turkart som dekker området er Turkart Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i DNT Oslo og Omegn sitt Tursenter i Oslo, på Iungsdalshytta eller på DNTs nettbutikk.
Spesielle vilkår gjelder
Spesielle avbestillingsvilkår gjelder for denne turen og erstatter pkt. 9 i DNTs generelle vilkår for deltakelse. Følgende regler gjelder ved avbestilling.
- Ved avbestilling 14 dager eller mer før startdato, skal hele deltakeravgiften refunderes med unntak av et administrasjonsgebyr på kr. 300,- pr bestilling. Dette gebyret gjelder også ved endringer av bestillingen.
- Ved avbestilling 13-0 dager før startdato eller ved manglende frammøte: Ingen deltakeravgift refunderes.
Avbestilling skal skje skriftlig på e-post til iungsdalshytta@dnt.no