Nyt fjellets stillhet på skitur innover Svarthammar

Om

Flotte skiløyper i skogs- og fjellterreng i området mellom Kvinnegardslia, Ål Skisenter og Bergsjøområdet.

Langrennsløyper for de treningsglade
Liatoppen og Votndalsåsen har et flott løypenett som svinger seg gjennom flere hytteområder i bjørkeskogen og videre inn mot høyfjellet. For de som søker skiløyper tidlig i sesongen er Liatoppen først ute med preparerte løyper. Herfra går det løyper innover Votndalen mot Bergsjø og Torpo- og Opheimsåsen. Hallingdalsløypa Nord mellom Hol og Gol går i dette
området.

Liatoppen Skisenter
Skisenteret er en flott skiskyting- og langrenns arena som holder internasjonal standard. Her er det også 9 km med lysløype som er tent til 23:00 hver kveld. Lysløypa prepareres tirsdag til søndag ved snøfall. Dette er et populært område for skisamlinger og arrangement.

Akebakker og rasteplass
Det er opparbeidet et skileikområde ca 500 meter innenfor skistadion. Her finner du grillhytte, bålpanne og benker. Rasteplassen Pølsekroken ved Kinnhovdun har både akebakke med akebrett og gapahuk.

Kiosken på Tormodset er åpen i vinterferien og påsken.

Veibeskrivelse
Kjør 3 km retning Oslo frå Ål sentrum. Ta av til Vats Bergsjø i Gullhagakrysset. I 180 graders svingen etter Hallingmøbler kan du velge å følge skilting til Liatoppen Skisenter eller følge veien videre opp til Votndalen. Ta av mot Skrindehaugen eller Myseth og Svarthamar.

Skrindehaugen: Kjør mot Votndalen etter 180 graderssvingen. Ta av til høyre ved skilt Votndalsvegen. Følg denne veien til skilt Skrindovegen. Ta av til høyre og følg denne til første sving ( mange postkasser ). Følg så denne veien ( bomveg ) til skilt Skrindehaugen. Stor P-plass her.

Myset/ Svarthamar: Kjør mot Votndalen og følg veien et stykke forbi Ål Skisenter. Ta av ved skilt Fekjastølvegen. Følg denne til første kryss, ta til venstre og deretter til høyre i neste kryss. Følg veien ( bomvei ) til første P-plasss ( Myset )eller følg veien til siste P-plass ( Svarthamar ).

Det er betalingsbom inn til fjellområdene ved Liagardane og Votndalsåsen. Ofte er det også betalingavgift for parkering vinterstid. Parkering ved Myset, Skrindehaugen, Åsetno, Tormodset eller ved Liatoppen skisenter.

Nyttig info
Kart Reineskarvet 1:50 000
For oppdatert løypepreparering se skisporet.no

Fasiliteter

Vintersport

  • lysløype
  • preparerte løyper

Kart

Skiløyper Liatoppen / Votndalsåsen - Ål i Hallingdal

TypeSport

3570, Ål
Close window

Call direct on:

+47 32 08 10 60