På tur med flott utsikt mot Reineskarvet fra Bergsjøstølen

Om

Langrennsløyper i det mektigste fjellområdet i Ål. På ski mellom to skarv og majestetiske topper.  

Bergsjøområdet.

Lett kupert terreng i fjellområde med raskt skiftende vær. Her er kontrastene store og været kan skifte fort fra vindstille dager med sol og blå himmel, til vind og snø som visker vekk løypene i løpet av minutter - Vilt, røft og nettopp derfor så sjarmerende.

Turen til toppen av Reineskarvet er hard nok, men premieres med en fantastisk utsikt når du vel har nådd toppen. Skulle vinden blåse sterkt oppe på høyfjellet anbefaler vi turer i skogsløypene - noen av disse løypene har til og med fått navnet Uværsløyper.

Fra Bergsjøområdet går det skiløyper mot Hevjansåsen og Ål skisenter på sørsiden. Vestover kan du gå mot Iungsdalshytta og Myrland (DNT kvista-løype).

Leveldåsen
Mot vest strekker skiløypene seg innover snaufjellet mot Reineskarvet og Bergsjøområdet med en fantastisk utsikt.

Dersom du følger løypene mot Hengsen og Kråkhamar er avstanden til Lauvdalsbrea og Blåbergi kort. Vil du gå i uberørt terreng med fjellski er området ved Gyrinosvannet fantastisk. 

På en dag med dårlig vær er løypene som går i østlig retning mot Votndalsåsen og Liatoppen et godt alternativ, eller Uværsløypa som ligger nede i bjørkeskogen i Leveldåsen.

Forbindelsen fra Myrland til Bergsjøområdet og Leveldåsen, og videre østover til Votndalsåsen, Torpo-Opheimsåsen og Gol danner Hallingdalsløypa Nord.


Kiosken på Reine er åpen daglig hele påsken til og med 1. påskedag. Der får du forfriskninger, vaffler, kaffe og kakao. En fin dagstur for store og små. Ca. 7 km til kiosken enten du starter fra Bergsjø eller fra Randan.

Fagerdalen stølskafe har åpent i påsken og serverer bl.a kvikaker, grøt, suppe og drikke. 

Veibeskrivelse:
Kjør 3 km retning Oslo fra Ål sentrum, ta av til Vats / Bergsjøområdet i Gullhagakrysset og følg veien til Leveldåsen med parkering på Randan. Betalingsbom.
Eller kjør videre til Bergsjøområdet og parker på Slakteplassen eller ved Bergsjøstølen. Parkeringsavgift for dagparkering.

Nyttig info
Kart Reineskarvet 1:50 000
Kart Skarvheimen 1:50 000
For oppdatert løypepreparering se skisporet.no

Lysløyper:
5 km av bygdaløypa i Vats. Start ved Idrettsplassen i Vats. 
2,2 km lysløype i Leveld. Start ved Leveld skule.  

Fasiliteter

Vintersport

  • aking
  • langrenn
  • lysløype
  • merkede løyper
  • preparerte løyper
  • truger
  • turskiinstruksjon
  • turskiutleie

Kart

Skiløyper Bergsjøområdet / Leveldåsen - Ål i Hallingdal

TypeSport

Bergsjø/ Leveld, 3570, Ål