Åpne atelierer på Leveld kunstnartun AiR

Om

ÅPNE ATELIERER TORSDAG 28. SEPTEMBER KL 18-20

LINE PRIP

IRYNA VALE

POUL LYNGGAARD DAMGAARD

Om kunstnerne:

Billedkunstneren Line Prip er dansk men har bodd i Norge i flere tiår. Hun arbeider ofte med store romlige verk publikum kan bevege seg inn i. Under oppholdet i Leveld vil hun arbeide med et verk som skal presenteres i Bessaker i Trøndelag i november. I Lines egne ord: «Arbeidene mine er rom- og stedssensitive, og forholder seg i størrelse til visningsstedet og menneskekroppen. Hvert verk har et eget visuelt uttrykk, men uansett om du må bøye deg for å bevege deg gjennom en verden av papir, som tar fra deg plassen, du vanligvis tar for gitt. Om du studerer detaljene i en tegning, der organiske strukturer portretterer vekstforstyrrelser. Om du må huke deg ned for å lese en tekst, som fokuserer på de menneskene, som ikke alltid er synlige - så er kjernen i min kunstneriske praksis min interesse for de usynlige maktstrukturene som avgjør, hvordan vi mennesker påvirker hverandre og verden rundt oss.»

Iryna Vale er fra Ukraina og bor i Kyiv. Hun er illustratør og arbeider vanligvis med digital tegning, men under oppholdet i Leveld vil hun også arbeide med fysisk maleri og monotypier i grafikkverkstedet. For tiden arbeider Iryna med en grafisk novelle som handler om hvordan det er å bo i et land i krig. I Irynas egne ord: «Almost two years have passed since the beginning of the full-scale invasion of Russia, many painful events have happened, but a person adapts to everything. Our body's defense mechanisms are amazing and interesting to think about. Especially here in Norway, being a little removed from the events, there is an opportunity to look at your life from the side.»

Poul Lynggaard Damgaard er en dansk dikter som under oppholdet i Leveld arbeider med en ny diktsamling. Han arbeider i sjangeren verdenspoesi, og hans verker fremgår i publikasjoner og antologier i hele verden. Det nyeste verket er den tospråklige diktsamlingen «Songs of Walls» utgitt på Austin Macauley Publishers i England i mars i år. Digtsamlingen «Tid mellem kronblade» er utgitt ved det norske Tekst Forlag i 2022. Poul opptrer også på internasjonale poesifestivaler, sist på Cape Ann, Massachussetts i april i år

Gratis og åpent for alle. Velkommen!

 

 

Kart

Åpne atelierer på Leveld kunstnartun AiR

TypeKunst

Nordbygdvegen 1025, Leveld, 3570, Ål
Close window

Call direct on:

+47 452 87 348

Åpningstider

Leveld Kunstnartun (28 Sept 2023)
DagTider
Torsdag18:00 - 20:00